top of page

Falepuipui se tama i le maliu ai o le tama a lona tuafafine.

17 Iuni 2022


E 5 tausaga ma masina e 6 ua fa’asala ai le ali’i 42 tausaga le matua o Afele, ona o le maliu o le tama a lona tuafafine e 14 tausaga le matua.


O lea faalavelave na tulai mai i Gataivai i le aso 01 o Aukuso 2021 ma molia ai Afele i le fasioti tagata paivalea.


I le tu’uina atu o le faasalaga, na silasila ai le Faamasino o le Faamasinoga Maualuga ia Leiataua Daryl Clark i tulaga ogaoga e aofia ai:


-O le fa’ao’olima lea na i'u ai i le maliu o lē na aafia ose fe'eseesea'iga lava fa’alotifale o lona 'aiga.

-E faalua ona osofaia e le ua molia le na aafia, fa’aaoga ai se fafie e fai ma au’upega e fa’ao’olima ai i le ua maliu.


I le taimi na lau ai le fa’asalaga i le aso 9 Iuni 2022, o lo o i ai pea le tino maliu o lē na aafia i le fale maliu ona e le o avanoa se foma’i i fafo e sau i Samoa e faia se taotoga fa'afoma'i faapitoa.


"O le mafatia i le maliu o si a la tama aemaise o le faavauvau o lo’o feagai pea ma matua o le nei alii ona ole to'esea ai o ia, o le tuai lava ona faataunu’uina ose taotoga faapitoa o le umi foi lena ona mafatia pea o lenei aiga aemaise lava o matua ona o mafutaga ma fanau" o le tala lea a le faamasino ia Clarke.


O le tuai ona faatino o le taotoga o le tino maliu, o se popolega tele lea i le Faamasinoga lea e masani ona laga ai le mataupu i leoleo ma le Ofisa o le Loia Sili.


O lenei faalavelave sa tula'i mai i le Aso Sa 01 Aukuso 2021, sa fai ai le taumafataga o le aoauli a le ua molia, o lona tina, ma ona tuafafine e aofia ai ma le tina o i latou na aafia.


Na otegia e le tina o le ua molia le na aafia ,ma na fa'ali'i le ua aafia ma tau'ai i lalo ana mea'ai, ona tu lea i luga o le tina ma savali ese mai i fafo.


Na faalogoina e le ua molia ma ia aga’i atu ai i le na aafia ma fa’ao’olima ia te ia ma togi le ulu ile fafie.


Na tagi le alii 14 tausaga ua maliu ma pau i lalo ma na maliu ai lava i le 3 aso mulimuli ane.


Ma o le faaiuga a le faamasinoga ua faa falepuipuiina ai lenei tama i le 5 tausaga ma masina e 6.


464 views
bottom of page