top of page

Feiloa'i le Konesula fou o Samoa Tuto'atasi ma le Kovana o Amerika Samoa.

26 Me 2022



Na feiloa’i le Konesula fou filifili o Samoa, le susuga ia Fata Brian Kaio ma le Kovana sili o Amerika Samoa, Hon. Lemanu Peleti Mauga ma le lutena kovana Lt. Kovana, Hon. Talauega Eleasalo Ale i le fonotaga aloa’ia i le Aso Lua 17 Me 2022 i le Ofisa o le Kovana e fa'ailoa ai le amatalia o galuega fa'apa'aga o faigamalo e lua.


Na tatala e le afioga i le ali’i kovana ia Lemanu i le saunoaga fa’afeiloa’i ma toe ta’ua ai le so'otaga o tua’a ua leva i le va o Samoa e lua.


Na taula'i talanoaga i le toe fa'aauauina o Talanoaga a Samoa e Lua i le taumafai e si'itia le tulaga o le galulue fa'atasi i vaega tau atina'e e pei o fa'ato'aga, femalaga'iga o tagata faigaluega, fefa'ataua'iga ma auaunaga ma isi.


O le Tali atu i puipuiga o le Koviti 19 ma le felagolagoma'i mai itu uma e lua a'o amata ai ona tau talatala malie tapula'a ma tatala tuaoi o se vaega taua lena na asia i le taimi o talanoaga.


O le galuega fou a le Ofisa o le Konesula o se tautinoga a le Malo o Samoa i le avea ai ma sui o lea talanoaga ma le taua o le mafutaga i lea fonotaga.

Na fa’afetaia e Fata le lagolagosua a le Ofisa o le Kovana ma Lt. Kovana i lenei talanoaga i mataupu o lo’o manaomia ai le galulue faatasi o Samoa e lua.


Ua suitulaga Fata ia Fonoti Manogiamanu Etuale Ioane lea ua 3 tausaga o tautua i lea tofiga.

PC: Facebook: Talanei News America Samoa







344 views
bottom of page